Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν-Σάλιβαν: Συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για προσπάθειες για συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας

Ανώτεροι σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν τη Δευτέρα να εντείνουν τις προσπάθειες για συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων ξεκίνησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία τη Δευτέρα, καθώς η Ρωσία αντιμετώπιζε βαθύτερη οικονομική απομόνωση τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε μια κλήση, ο Ιμπραήμ Καλίν, ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν, και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συζήτησαν σχετικά με την εισβολή και άλλα περιφερειακά ζητήματα, ανέφερε το ιδιωτικό Πρακτορείο Ειδήσεων Demiroren (DHA) και άλλα.

“Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφέρουν αποτελέσματα και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το DHA.