Τηλεφωνική επικοινωνία 25 λεπτών είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο άνδρες συνομίλησαν επί 20-25 λεπτά και η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Μπάιντεν, εν όψει γύρου αντίστοιχων τηλεφωνημάτων που σχεδιάζει με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε στη συνέχεια στο Twitter: «Ανυπομονώ να ενισχύσω τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας και να συνεργαστώ μαζί του για τις κοινές μας προτεραιότητες – από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως την προώθηση της δημοκρατίας και την ανάκαμψη από την πανδημία».

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν και οι πολιτικές τους συγγένειες είναι ελάχιστες. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τον Τζόνσον «φυσικό και συναισθηματικό κλώνο» του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επιτελείο του Μπάιντεν – αντιπρόεδρο επί Μπαράκ Ομπάμα – θυμούνται ακόμη τις κατηγορίες του Τζόνσον ότι ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ «καλλιεργεί αντι-βρετανικά αισθήματα» εξαιτίας της καταγωγής του.

Επίσης, στο «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών θεωρούν ότι το Brexit είναι ιστορικό λάθος και δεν θα ήθελαν η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία.