Τι ετοιμάζει ο Τσαβούσογλου στην Ιταλία για την ΑΟΖ

Οι Τούρκοι μπορεί επισήμως να εμφανίζονται από αδιάφοροι μέχρι και «ικανοποιημένοι» για την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ, σε ότι αφορά το πως η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας θα φέρει εξελίξεις στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, επειδή όπως λένε δήθεν επιβεβαιώνει την θέση τους πως τα νησιά δεν έχουν πλήρη δικαιώματα, και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την δική τους συμφωνία. Όμως ξέρουν πολύ καλά πως η πραγματικότητα δεν είναι αυτή.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Τα παζάρια δεν έχουν σταματήσει και οι Τούρκοι ακόμα και τώρα θέλουν να κάνουν τα παράπονα τους και να βρουν τρόπους να κερδίσουν ότι μπορούν.

Μία αποχή της Ιταλίας από τις πειρατικές κινήσεις τους στην Μεσόγειο θα ήταν για παράδειγμα ένα μεγάλο δώρο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως θα δει στην Τουρκία τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio, στις 17 του μήνα, και είναι βέβαιο πως θα τον πιέσει στις δηλώσεις που θα κάνουν να επιβεβαιώσει την τουρκική άποψη για τα νησιά και την ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι μάλιστα τονίζουν ιδιαίτερα πως αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα στην χρονιά και η Αθήνα περιμένει τις δηλώσεις που θα γίνουν αν και είναι μάλλον σίγουρο πως αυτή την φορά οι Τούρκοι δεν θα καταφέρουν τίποτα.