Τι είπε ο 27χρονος φυσιοθεραπευτής που απολύθηκε επειδή δεν έκανε το εμβόλιο

Η πρώτη απόλυση εργαζόμενου στην Ελλάδα που αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι γεγονός.

Πρόκειται για 27χρονο φυσιοθεραπευτή, που εργαζόταν σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ηλεία, όπου στις 25 Ιανουαρίου άρχισαν οι εμβολιασμοί και μίλησε αποκλειστικά στην απογευματινή εκπομπή του MEGA.

Ο ίδιος σχολίασε την εξέλιξη μιλώντας στο MEGA. «Αρχές του Φεβρουαρίου μας δόθηκε αναφορική ενημέρωση που μας έλεγαν όποιος δεν εμβολιάζεται στις 15 Φεβρουαρίου, θα απολυθεί» είπε.

Οι εμβολιασμοί στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης στη Γαστούνη άρχισαν στις 25 Ιανουαρίου. Δύο υπάλληλοι ωστόσο αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, με τον Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό, να προχωρά σε αυτήν την απόφαση.

«Τους απολύσαμε γιατί ενώ πήγε το κλιμάκιο να κάνει εμβόλιο αυτοί οι δύο εργαζόμενοι είπαν ‘εμείς δεν κάνουμε’. Τους δώσαμε και 15 μέρες άδεια να πάνε για εμβολιασμό ή σε γιατρό να τους δώσει χαρτί ότι δεν ενδείκνυται εμβολιασμός αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι. ‘Εγώ δεν το κάνω ό,τι και να γίνει’ είπαν», σημείωσε ο μητροπολίτης.

Ο φυσιοθεραπευτής, που έχασε τη δουλειά του, εξηγεί γιατί αρνήθηκε τόσο κατηγορηματικά να κάνει το εμβόλιο.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, ούτε αρνητής της πανδημίας. Απλώς φοβάμαι για τις επιπτώσεις του εμβολίου. Δεν εμπιστεύομαι ακόμα το εμβόλιο, το φοβάμαι, φοβάμαι τις επιπτώσεις που θα έχει μετέπειτα και γι’ αυτό δεν ήθελα να το κάνω».

Από την πλευρά της η Μητρόπολη, που προφανώς δεν είναι η αρμόδια για να ενημερώσει τους πολίτες για την ασφάλεια του εμβολίου και με γνώμονα την ασφάλεια των ηλικιωμένων, έδωσε 15νθημερη άδεια στους δύο εργαζόμενους προκείμενου να εμβολιαστούν.

«Μετά τις 15 λοιπόν που εγώ δεν έκανα το εμβόλιο, ήρθε και γραπτώς αυτό ότι έχετε 15 μέρες άδεια- κανονικής άδειας, όχι κάποιας ειδικής- να έχεις τη δυνατότητα να εμβολιαστείς αλλιώς αν δεν εμβολιαστείς, θ’ απολυθείς. Θα έρθει η απόλυσή σου».

Έτσι κι έγινε, επιστρέφοντας στα καθήκοντά του παρέλαβε το χαρτί της απόλυσης του.

«Αφού πέρασαν 15 ημέρες επέστρεψα στην εργασία μου, γιατί τελείωσε η άδεια μου κι εκείνοι με ενημέρωσαν ότι είναι η τελευταία μου μέρα σε γραπτό έγγραφο ότι είναι η τελευταία μέρα δουλειάς και από αύριο να έρθετε να παραλάβετε την απόλυσή σας».

«Δεν είμαι αρνητής, αγαπώ τη δουλειά μου»

Όπως εξήγησε ο νεαρός φυσικοθεραπευτής ουδέποτε ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τους φιλοξενούμενους της δομής.

«Εγώ αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και πρόσφερα όσο των δυνατών περισσότερο με το καλύτερο των δυνατοτήτων μου μέσα στο χώρο εκεί.

Προς Θεού δεν ήθελα για κανέναν λόγο και δεν θέλω για κανέναν λόγο να βλάψω κανέναν ηλικιωμένο άνθρωπο τρόφιμο».