Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ο απίστευτος καυγάς, οι απειλές και οι διαφοροποιήσεις

ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί η τηλεοπτική μετάδοση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκίνησε και να τελείωσε με την ομιλία του Πρωθυπουργού, όμως όσα δεν έδειξαν οι κάμερες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από την μία η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να απειλεί να παραδώσει την έδρα της και να σπεύδουν να την καθησυχάσουν Παπαγγελόπουλος και Σαντορινιός.

Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με την ταχύτητα της δικαιοσύνης και να παίρνει μία απάντηση από τον Υπουργό την οποία έχει αναφέρει στο παρελθόν τόσο ο ίδιος ο κ. Πολάκης όσο και η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Διαφοροποίηση Κοντονή για άρθρο 32

Δεν έλειψαν όμως και οι συζητήσεις για πιο σοβαρά θέματα, όπως για την αυριανή ψήφιση του Άρθρου 32 που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες εκλογές.

Την αντίθεσή του στην ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διαφοροποιήθηκε προτείνοντας να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, από τη στιγμή που δεν πέρασε το Άρθρο 30.

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής δεν ήταν ο μόνος κυβερνητικός βουλευτής που εξέφρασε την αντίθεση του, με αρκετούς ακόμα να θέτουν το ίδιο θέμα.

Καυγάς Καββαδία- Μεγαλοοικονόμου

Αννέτα Καββαδία: Είπε να μη κάνουμε παρεμβάσεις life style και να τηρούμε το εμπάργκο

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Γιατί με φωτογραφίζεις; Έχω ψηφίσει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και δύσκολα.

Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει, δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπίτακι μου και να πάρει την έδρα ο Καλιάνος.

Παύλος Πολάκης: Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο.

Αννέτα Καββαδία: Όπως εσύ και πολλοί άλλοι, έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε που;

Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, που θα ατα πω; Εδώ ακούστηκε να παραδώσει την έδρα!

Σε εκείνο το σημείο, η κυρία Μεγαλοοικονόμου βγήκε εκνευρισμένη από την αίθουσα για να καπνίσει ένα τσιγάρο, με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την πλησιάζουν για να την ηρεμήσουν, όπως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Διάλογος Πολάκη – Παπαγγελόπουλου

Τη δυσαρέσκειά του για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Παύλος Πολάκης: Τι γίνεται υπουργέ με τη Δικαιοσύνη; Άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι!

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Το ξέρω. Πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία.

Κοντονής για Ζορμπά

Κάποια στιγμή, στο επίκεντρο βρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, λόγω του θέματος της ανταλλαγής αγαλμάτων με τα Σκόπια και τη διάψευσή της ότι πρότεινε στον γλύπτη Βαρώτσο να μεταφερθεί ο «Δρομέας» στη Βόρεια Μακεδονία.

«Δεν γίνεται η κυρία Ζορμπά να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο» ακούστηκε να λέει ο κ. Κοντονής.

Ο Ποινικός Κώδικας στο επίκεντρο κουβέντας Κοντονή -Καλογήρου

Σταύρος Κοντονής: Είχα επιχειρήσει και γω να κάνω αλλαγές στον ΠΚ αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική. Κακώς τον έφερες έπρεπε να γίνει νέα νομοπαρασκευαστική οπως είχα προτείνει να δουν τα λάθη.

Μιχάλης Καλογήρου: Έχω συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος.

Ένταση με Κασιμάτη

Η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη αισθάνθηκε θιγμένη για την ψηφοφορία και συγκρούστηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για και τη διαρροή ψηφοδελτίου από την εφορευτική, ζητώντας να εξαιρεθούν οι Βαξεβανάκης και Καραγιαννίδης.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Βούτσης της απάντησε πως η διαρροή δόθηκε από την αντιπολίτευση.

Τσίπρας: Να μην τα γκρεμίσουμε όλα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε στο τέλος της συνεδρίασης μια μικρή παρέμβαση αναφέροντας: «Ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη κοινοβουλευτική ομάδα. Να μη τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος και δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

πηγή: newpost