Θεσσαλονίκη: «Ζω από θαύμα» λέει η 59χρονη που είχε «ξεχασμένη» βελόνα 13 εκατοστών στην κοιλιά της

Συγκλονίζει η 59χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία για πέντε μήνες είχε στην κοιλιά της μια μεταλλική βελόνα, μετά από γυναικολογική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον Μάιο του 2018.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «ήταν σοκαριστικό, έκανα τον σταυρό μου και έλεγα “δόξα τω Θεώ” που είμαι ζωντανή».

Για την υπόθεση έκατσαν στο «σκαμνί» τη Δευτέρα (10/4) και καταδικάστηκαν από το Πλημμελειοδικειο Θεσσαλονίκης δύο γυναικολόγοι – χειρουργοί γιατροί σε 14 και 11 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα, και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης.

Η 59χρονη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε και το σοκ που υπέστη όταν έμαθε πως μέσα στην κοιλιά της είχε μια μεταλλική βελόνα 13 εκατοστών η οποία… ξεχάστηκε από τους γιατρούς και θα μπορούσε να της στερήσει τη ζωή, τη νεφρική ανεπάρκεια που υπέστη, αλλά και πως έχει αλλάξει όλη της η ζωή με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει έως σήμερα.

«Μέχρι και τον Μάρτιο του 2018 δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Εκανα ένα προληπτικό check up και έναν υπέρηχο άνω – κάτω κοιλίας. Ο ακτινολόγος αντιλήφθηκε ότι έχω κάποιες κύστες στις ωοθήκες μου και μου είπε να μιλήσω με τον γυναικολόγο μου τον οποίο γνωρίζω 15-20 χρόνια.

Έκλεισα ραντεβού και ο γιατρός μου είπε ότι “είναι κάτι που δε σε απασχολεί, θα κλείσουμε το ραντεβού να κάνουμε αφαίρεση των κυστών”. Έτσι και έγινε, κλείσαμε ραντεβού για το χειρουργείο το οποίο έγινε σε ιδιωτική κλινική. Ο γυναικολόγος μου είχε πει ότι πρόκειται για επέμβαση “ρουτίνας” και ότι όλα θα πάνε καλά. Του είχα πλήρη εμπιστοσύνη», περιγράφει η γυναίκα.

Όπως λέει στη συνέχεια, μετά την επέμβαση ο γιατρός της διαβεβαίωσε πως όλα πήγαν καλά και πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, για τις επόμενες δύο εβδομάδες ένιωθε πόνους και όταν επικοινωνούσε με τον γιατρό της έλεγε ότι ήταν μεταγχειρητικοί πόνοι, να συνεχίσει τα αναλγητικά και να μην ανησυχεί.

“Μετά από 15 ημέρες επισκέφτηκα τον γιατρό για να βγάλω τα ράμματα, με εξέτασε και μου είπε ότι όλα πήγαν καλά και να μην αγχώνομαι. Οι πόνοι συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι, έκανα τις επισκέψεις στον γιατρό που μου επιβεβαιωνε ότι δεν έχω κανένα σοβαρό πρόβλημα”, λέει η 59χρονη.

Πέντε μήνες μετά την πρώτη επέμβαση και μετά από έντονους πόνους, η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε δεύτερη ιδιωτική κλινική και τότε ανακάλυψε πως μέσα στην κοιλιά της είχε τη μεταλλική βελόνα συνολικού μήκους 13 εκατοστών.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου με έπιασε κολικός νεφρού και πήγα σε μία άλλη ιδιωτική κλινική. Έγινε εισαγωγή και από τις εξετάσεις οι γιατροί αντιλήφθηκαν δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον, ότι από την πρώτη γυναικολογική επέμβαση έγινε στένωση του ουρητήρα μου, για αυτό έπαθα την υδρονεφρωση και επηρεάστηκε το αριστερό μου νεφρό, με αποτέλεσμα να έχω μόνιμη αναπηρία.

Μετά ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιακή μου χώρα, το οποίο δε ήξεραν πως και πότε βρέθηκε εκεί», αναφέρει και προσθέτει ότι μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις.

«Η μία έγινε για να αντικαταστήσουν οι γιατροί τον ουρητήρα, βάζοντας ένα εξάρτημα και η δεύτερη για να προχωρήσουν στην αφαίρεση του ξένου αντικειμένου, το οποίο, όταν το είδανε, ήταν μια μεταλλική βελόνα, αιχμηρή, η οποία αν στο διάστημα των πέντε μηνών έκανα κάποια απότομη κίνηση ή έπεφτα, μπορούσε να μου κοστίσει τη ζωή».

Όπως λέει η 59χρονη, μόλις ανακάλυψε ότι στην κοιλιακή της χώρα υπήρχε μια μεταλλική βελόνα υπέστη σοκ και αντιλήφθηκε ότι ζούσε από θαύμα.

«Σοκαρίστηκα, ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Απογοητεύτηκα γιατί είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό μου, ο οποίος μου επιβεβαίωνε σε όλο αυτό το διάστημα ότι δεν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ήταν πολύ θλιβερό γιατί σκεφτόμουν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Ήταν σοκαριστικό, έκανα τον σταυρό μου και έλεγα δόξα τω Θεώ που είμαι ζωντανή», σημειώνει.

Προσθέτει, δε, ότι «όλο αυτό δεν άλλαξε μόνο την ψυχολογία μου αλλά και την καθημερινότητά μου. Δε μπορώ σαν άνθρωπος να κάνω ούτε το πιο απλό, να περπατήσω. Νιώθω δυσφορία και έχω πόνο. Μόλις ανακάλυψα ότι κυκλοφορώ με μία βελόνα μέσα μου έλεγα “θεέ μου ευχαριστώ που ζω”.

Υπήρχε μεγάλος φόβος, ακόμη και στην κλινική, οι γιατροί μη ξέροντας, να μου κάνουν μαγνητική που θα μετακινούσε τη βελόνα και θα μπορούσε να μου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο ζωτικό όργανο, να πάθω εσωτερική αιμορραγία και να χάσω τη ζωή μου».

Μετά τις επεμβάσεις η 59χρονη επισκέφτηκε και άλλους γιατρούς οι οποίοι της είπαν, όπως αναφέρει, ότι δεν πρόκειται να γίνει η αποκατάσταση του ουρητήρα, όπως, επίσης, ότι δε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο νεφρό της, με αποτέλεσμα να ζει με μόνιμη αναπηρία.

«Έχω ήπια νεφρική ανεπάρκεια που δημιουργήθηκε από το λάθος του γιατρού. Ευτυχώς η επέμβαση που έγινε για την αφαίρεση του ξένου σώματος, στις 4 Οκτωβρίου, πήγε καλά. Ωστόσο, κάθε έξι μήνες πρέπει να κάνω εισαγωγή στο χειρουργείο για να κάνω την αντικατάσταση του εξαρτήματος που με βοηθάει να λειτουργεί το νεφρό μου. Δυστυχώς, η ζωή μου έχει αλλάξει.

Πέντε χρόνια ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και εχθές στο δικαστήριο ήταν για εμένα η δικαίωση.

Ένιωσα πάρα πολύ καλά μετά την ανακοίνωση των δικαστών με την απόφαση που έβγαλαν για τους κατηγορούμενους και ένιωσα την Ανάσταση να έρχεται νωρίτερα για εμένα», υπογραμμίζει.