Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη Γυμνάσιο και Λύκειο μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Θεσσαλονίκη: Υπό κατάληψη Γυμνάσιο και Λύκειο

Υπό κατάληψη τελεί το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθητές από δύο καθηγητές. Μάλιστα, αργότερα σήμερα το σχολικό συγκρότημα αναμένεται να επισκεφθούν ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός.

Σύμφωνα με το GRTimes, οι δύο καθηγητές που κατηγορούνται από τα παιδιά, βρίσκονται για την ώρα σε άδεια, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου, ο καθηγητής που καταγγέλλεται από μαθήτριες, του ζήτησε τηλεφωνικά να πάρει μετάθεση σε άλλο σχολείο.

Από την Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη όλο το σχολικό συγκρότημα, ενώ οι μαθητές έχουν αναρτήσει τις καταγγελίες τους, γραμμένες σε χαρτί, στην είσοδο του σχολείου.

«Η κατάληψη ξεκίνησε από μαθητές του γυμνασίου με βασική αιτία τις καταγγελίες που υπήρξαν από μαθήτριες, ότι ένας καθηγητής τους παρενοχλεί σεξουαλικά.

Στην αρχή το λύκειο δεν συμμετείχε, αλλά μέχρι το 15μελες ενημέρωσε ότι θα συμμετέχουν και αυτοί, καθώς είπαν ότι είχαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και στο λύκειο από καθηγητή», ανέφερε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Λιάζος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες, είπε ότι αναφέρονται σε λεκτική παρενόχληση, όπως του μετέφερε το 15μελες.

Ο καθηγητής του λυκείου ο οποίος βρίσκεται σε άδεια, ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή να μετακινηθεί από το σχολείο, ούτως ώστε, όπως είπε, να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάζο, σήμερα αναμένεται να κατάθεση γραπτή αίτηση στην Δευτεροβάθμια.

«Ο ίδιος ανάφερε σε τηλεδιάσκεψη που υπήρξε με τον Σύλλογο Διδασκόντων, ότι αυτά είναι ψέματα, σκευωρίες και θα αποδειχτεί από την έρευνα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, τα μαθήματα σήμερα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση και από αύριο πιστεύει πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, αφού όλα τα αιτήματά των παιδιών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Τι λέει μαθήτρια του Γυμνασίου – «Ήταν χυδαίος»

Όπως περιέγραψε μαθήτρια του γυμνασίου, φίλες της έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του σχολείου και η ίδια τόνισε ότι τις πιστεύει.

«Όταν είχαμε τα μαθήματά του και χτυπούσε το κουδούνι για διάλειμμα, πάντα έλεγε όλα τα αγόρια να κατέβουν κάτω για να μην υπάρχει κανένα στην αίθουσα μπορεί να κρατούσε δύο – τρία κορίτσια ή να είμαστε και εμείς εκεί», καταγγέλλει, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις χυδαίες ερωτήσεις του καθηγητή προς τις μαθήτριες για τη σεξουαλική τους ζωή.

«Οι συμμαθήτριές μου ήταν σε σοκαριστική κατάσταση, έκλαιγαν γιατί κανένας δεν τους πίστευε. Κάποιοι από τους καθηγητές έλεγαν ότι το κάνουμε επίτηδες γιατί δεν μας έβαλαν καλούς βαθμούς.

Η φίλη μου είναι 15χρονων ενώ αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά από τον καθηγητή από πέρυσι», αναφέρει η μαθήτρια.

Σύμφωνα με την ίδια, πολλά κορίτσια δεν ήταν έτοιμα να μιλήσουν τόσο καιρό στους γονείς τους.