Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος καταζητούμενος της Interpol

Θεσσαλονίκη

Ο 46χρονος ο οποίος συνελήφθη καταζητούνταν από τις αρχές των των ΗΠΑ, για εισαγωγή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, εις βάρος του εκδόθηκε ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ και ζητείται η έκδοση του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης,

ο 46χρονος εισήγαγε 6 κιλά ηρωίνης στην αμερικανική επικράτεια, ενώ φέρεται ότι σχεδίαζε την εισαγωγή άλλου ένα τόνου της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Οπως αναφέρει το Grtimes.gr, το αίτημα έκδοσης του εξετάστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βάση τη σχετική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Βοηθάω κάποιους ανθρώπους που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, στην πατρίδα μου. Το 30% του πληθυσμού κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλά δεν προσπάθησα να εισάγω ηρωίνη στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πράκτορας της DEA με παγίδευσε.

Μου είπε να του στείλω δείγμα. Εγώ πήρα την ευθύνη να τα στείλω στην Αφρική. Οι Αμερικανοί θα τα παραλάμβαναν αλλά δεν γνωρίζω αν θα τα μετέφεραν στις ΗΠΑ ή σε τρίτες χώρες.

Οι συζητήσεις έγιναν στην Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο 46χρονος από το Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έγιναν δύο συναντήσεις με τους Αμερικανούς πράκτορες, στην Ελλάδα, που αφορούσαν δύο παραδόσεις ναρκωτικών (4 και 2 κιλών ηρωίνης) στη Ν. Αφρική και στη Μοζαμβίκη.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την έκδοση του καταζητούμενου, ο οποίος κατηγορείται για συνομωσία και για εισαγωγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

«Στην Ελλάδα έγιναν προπαρασκευαστικές πράξεις» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδώσει σχετική απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα.