Θεσσαλονίκη: “Συμμορία” νεαρών τοκογλύφων εκβίαζαν και απήγαγαν τα θύματά τους

Θεσσαλονίκη:

Τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη ως μέλη συμμορίας τοκογλύφων που δεν δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να πάρουν πίσω τα λεφτά που δάνειζαν.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας από 20 έως 30 ετών, όλοι κάτοικοι Πανοράματος, οι οποία κατάγονται από καλές και ευηπόληπτες οικογένειες της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, δύο από τους κατηγορούμενους είναι γιοι μεγαλογιατρών, ένας γιος κατασκευαστή ενώ ο τέταρτος της παρέας έχει πατέρα απόστρατο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Οι τοκογλύφοι διπλασίαζαν και τριπλασίαζαν το χρέος των χρημάτων που δάνειζαν. Μάλιστα, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ένας 23χρονος ο οποίος έφτασε από 1.000 ευρώ να οφείλει 8.150 ευρώ, χωρίς φυσικά να μπορεί να ξεχρεώσει.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, δύο από τους τοκογλύφους εγκλώβισαν τον 23χρονο έξω από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο της συμμορίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο νεαρός, τον οδήγησαν σε απομακρυσμένο χωματόδρομο όπου ο γιος του ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας τον χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο ενώ δε δίστασε να τον απειλήσει βάζοντας όπλο και στον κρόταφό του.

Ο 23χρονος μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, ενημέρωσε τους γονείς του οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος.