Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών: «Χάνονται αμέτρητες ζωές»

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών

Υγειονομικοί και απλοί πολίτες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στην χώρα, όπου και φώναξαν συνθήματα κατά των αναστολών εργασίας. 

Το σύνθημα που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν εκείνο των υγειονομικών: «Πάρτε πίσω τις αναστολές, χάνονται στις πλάτες μας αμέτρητες (ανθρώπινες) ζωές»!

Οι ευθύνη της κυβέρνησης για τις ζωές που χάνονται, σύμφωνα με τους υγειονομικούς, είναι τεράστια, καθώς τον τελευταίο καιρό καταγράφονται καθημερινά δεκάδες θάνατοι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διώξει περίπου 7.000 υγειονομικούς, δεν τους αντικατέστησε και πλέον τα νοσοκομεία μας είναι υποστελεχωμένα.

Να σημειώσουμε ότι η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, όπου νωρίτερα το απόγευμα συγκεντρώθηκαν πολίτες,

ενώ μαζί τους ενώθηκαν τα μέλη της Πανελλήνιας ομάδας επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ3, επί της Λεωφόρου Στρατού.

Οι διαμαρτυρόμενοι, περνώντας από καφετέριες στην Λεωφόρο Νίκης, φώναζαν συνθήματα σε θαμώνες όπως «μπε» και «προ-πρόβατα».

Ενώ κάτι ανάλογο έγινε και έξω από το «Ολύμπιον», όπου επικράτησε μικρής έκτασης ένταση όταν έπραξαν το ίδιο.

Play Video