Θεσσαλονίκη: Παρουσία Σακελλαροπούλου οι εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου και του «Όχι»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις επετείους απελευθέρωσης της πόλης και του «ΟΧΙ».

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (26/10), έγινε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, ενώ την ίδια ώρα πλήθος πιστών συρρέει στον Άγιο Δημήτριο για να προσκυνήσει.

Στις 11.30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το “παρών” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών.

Στις 13.30 ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Λέσχη Αξιωματικών, και θα υπάρξει αντιφώνηση από την κ. Σακελλαροπούλου.

Στις 18.30 η ΠτΔ θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στις 21:00 εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Την Παρασκευή, στις 10.30, η κ. Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σ.Σ και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, ενώπιον της, η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της πόλης
Με αφορμή τις σημερινές (26/10) εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, η Τροχαία ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν είναι οι εξής:

(1) Από ώρα 05.00 μέχρι ώρα 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους,

Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.

Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.

Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

(2) Από ώρα 10.30 μέχρι ώρα 13.30, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου”.