Θεσσαλονίκη: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της αστυνομικής παρουσίας

Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό καταλήψεων βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από φοιτητές που εναντιώνονται στην παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστημιακο campus αλλά και στον νέο νόμο-πλαίσιο του υπουργείου παιδείας για τα ΑΕΙ που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Μετά από γενικές συνελεύσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα και αύριο σε καταλήψεις τμημάτων του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη, μέχρι στιγμής, είναι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Πληροφορικής, το Φυσικό, το Μαθηματικό και το τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.

apth___2_

“Έξω τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ – Ούτε σκέψη για ΟΠΠΙ – Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς – Ο νέος νόμος πλαίσιο δεν θα κατατεθεί”, αναφέρει το πανό που έχουν αναρτήσει στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης μέλη φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων του ΑΠΘ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας εντός campus.