Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς έξω από το ΑΠΘ – 7 προσαγωγές (βίντεο)

Μολότοφ σε υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της αστυνομίας έριξαν κουκουλοφόροι περίπου στις 17.30, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ομάδα των κουκουλοφόρων ανέβηκε από τον κάθετο δρόμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένη έξω από την οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς ενήργησε όχημα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν το σημείο.  Από το συμβάν δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ έγινε γνωστό ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επτά προσαγωγές στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Τα άτομα κρίθηκαν ύποπτα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της πορείας για την 49η Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κατά αστυνομικών στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr:

Λίγη ώρα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν άτομα στους αστυνομικούς με τα πολιτικά, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, εντοπίστηκαν μολότοφ να καίγονται εντός του χώρου του ΑΠΘ, πλησίον της Βιβλιοθήκης.