Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά τη νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια
Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη συλλογικοτήτων.
Μόλις το μπλοκ τον αυτόνομων σχημάτων έφτασε εντός του ΑΠΘ, άτομα με κουκούλες και full face που βγήκαν από τον κύριο όγκο της πορείας, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ,
πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Γεωπονιας και Δασολογιας, πλησίον της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθησουν τα δεκάδες άτομα, με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ επιχείρησε και η αύρα, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια σημειώνονται μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη

Τα άτομα στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου συνέχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς και να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Μετά τις 22:00 η κατάσταση ηρέμησε, με εκατοντάδες άτομα να έχουν συγκεντρωθεί εκ νέου στην πλατεία της Καμάρας και περίπου 500 άτομα να βρίσκονται στην Πολυτεχνική Σχολή.

thes
Screenshot_53
Screenshot_52
Πριν από λίγες ώρες επικράτησε και πάλι ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τα επεισόδια να εκτυλίσσονται μετά το πέρας της πορείας και να διαρκούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Άτομα από το μπλοκ των αναρχικών που κατέληξαν στο ΑΠΘ επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Γεωπονιας και Δασολογιας.

Επεισόδια σημειώνονται μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβιδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Νωρίτερα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και λίγο μετά τις 19.30 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

20220917_193854
20220917_194059
20220917_194114

Η διαμαρτυρία έγινε για την εγκατάσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι εχθές το βράδυ η αστυνομία έριξε χημικά τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, η συναυλία του Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με παρουσία περίπου 5.000 ατόμων.

Κουκουλοφόρος κάνει… παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα 

Με έναν… άκρως διαφορετικό τρόπο επέλεξε να απομακρυνθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις ένας κουκουλοφόρος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε το protothema.gr, την ώρα που οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που προκαλούσε επεισόδια, ο νεαρός άντρας επιλέγει να φύγει πηδώντας από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

Τα οχήματα ήταν σταθμευμένα επί της οδού Εγνατίας, κοντά στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ και, όπως φαίνεται, βόλεψαν ιδιαίτερα τον νεαρό άντρα με τη μαύρη μπλούζα και την κουκούλα στο κεφάλι, ώστε να κάνει παρκούρ για να απομακρυνθεί από τα ΜΑΤ και το ειδικό οχήματα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Άγνωστο παραμένει αν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων εντόπισαν ζημιές στους «ουρανούς» τον οχημάτων τους.

Βίντεο του protothema.gr:

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόρος κάνει... παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα