Θεσσαλονίκη: Ένα νέο δάσος αναψυχής με 300.000 δέντρα «γεννιέται»

Τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεά για τη δημιουργία περιαστικού δάσους στη Θεσσαλονίκη, στον δήμο Παύλου Μελά, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης (8/2) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάδη για την πρωτοβουλία του, η οποία προβλέπει τη φύτευση 300.000 δέντρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και το πότισμα του δάσους, τη συντήρησή του για πέντε χρόνια, καθώς και λοιπά συνοδά έργα, σύμφωνα με την ερτ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Ανδρεάδης σημείωσαν ότι η δημιουργία του δάσους θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή που υστερεί σε πνεύμονες πρασίνου, προσφέροντας έναν νέο χώρο πρασίνου και δασικής αναψυχής που θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες.

Η μελέτη για το έργο θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η δεντροφύτευση θα αρχίσει το προσεχές φθινόπωρο (2023) και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διετίας. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, και ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.