Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι επιχειρηματία με λεία €880.000

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία

Στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι με λεία μαμούθ. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει ηλικιωμένο και είχαν «σηκώσει» χρηματοκιβώτιο με χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Συγκεκριμένα, μετά από 2,5 περίπου χρόνια, το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε ληστεία με λεία 880.000 ευρώ και συνέλαβε δύο μέλη της σπείρας.

Αναζητείται τρίτος συνεργός τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο από τα εμπλεκόμενα άτομα.

Οι πέντε δράστες, τον Οκτώβριο του 2019, είχαν μπει σε σπίτι στην Πυλαία και αφού έδεσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς με tire up,

ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400.000 ευρώ μετρητά, λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν. Αφού το παραβίασαν, αφαίρεσαν τη λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, όπου το βρήκε η αστυνομία.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθη ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από τη ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους και όπως είπαν, το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

Πηγή: ΕΡΤ