Θεσσαλονίκη: Από πλημμέλημα σε κακούργημα για την ανάρτηση ροζ βίντεο

Θεσσαλονίκη

Αρχικά είχε παραπεμφθεί σε Τριμελές Πλημμελειοδικειο αλλά στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε κακούργημα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, κατά πλειοψηφία (2-1), και έτσι ο κατηγορούμενος θα δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 37χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πρώην σύντροφο της μηνύτριας και φέρεται πως υπέκλεψε το επίδικο βιντεοληπτικό υλικό.

Όταν το αντιλήφθηκε η 34χρονη παθούσα απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο πρώην σύντροφος της αρνείται ότι δημοσίευσε το υλικό και υπέδειξε τον πρώην φίλο του ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος.

Στην κατάθεση της η μηνύτρια ανέφερε ότι βιώνει έναν διασυρμό, μετά τη δημοσίευση των προσωπικών της στιγμών με τον πρώην σύντροφό της.

Μίλησε για ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη η προσωπικότητά της και ζήτησε από τους δικαστές να την προστατεύσουν. Η μάρτυρας ανάφερε ότι οι ερωτικές στιγμές απαθανατίστηκαν από τον πρώην σύντροφο της παρά της θέληση της, πριν το 2015.

Η ίδια του ζήτησε να το διαγράψει άλλα εκείνος το αποθήκευσε. Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία ο πρώην σύντροφος της 34χρονης κατηγορήθηκε για την κατοχή του συγκεκριμένου υλικού αλλά απαλλάχθηκε από άλλο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις αρχές του 2016, αναρτήθηκαν 19 φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σε λογαριασμό της κοπέλας ενώ τα βίντεο αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό βλάβης και αποφάσισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος όπως έγινε και με την περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Πηγή: grtimes.gr