Θερμοκήπιο – Έργο με ανοιχτή συμμετοχή – Αυτάρκεια στο σπίτι

Στο πλαίσιο της αυτάρκειας και της Ολιστικής καλλιέργειας, η ομάδα μας εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο με οφέλη αυτάρκειας!
Αν σας αρέσει το έργο και το όραμά μας, τώρα μπορείτε να μας υποστηρίξετε έμπρακτα και ταυτόχρονα να ξεκινήσετε την αυτάρκεια τροφής στο σπίτι, λαμβάνοντας αγνούς σπόρους από την τράπεζα σπόρων μας.
Η ποιότητα της ζωής μας συνδέεται με την ποιότητα της τροφής μας σε όλα τα επίπεδα. Η ποιότητα της τροφής με τη σειρά της εξαρτάται από την καλλιέργεια, τη φροντίδα και ξεκινά από την ποιότητα του σπόρου!
Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετοί σπόροι τροποποιούνται γενετικά, με στόχο τη μεγάλη παραγωγή και κόστος τη χαμηλότερη θρέψη, την έλλειψη γεύσης και αρώματος. Συμβαίνει οι γενετικά τροποποιημένοι και πατενταρισμένοι σπόροι να μην μπορούν πάντα να δώσουν καρπούς, από τους οποίους ο νέος σπόρος θα ξαναδώσει παραγωγή. Έτσι αρκετοί αγρότες εξαρτώνται για την αγορά σπόρων από τις αντίστοιχες εταιρείες.
Παλαιότερα ο αγρότης ήταν αυτάρκης, καθώς καλλιεργούσε τα λαχανικά του, έπαιρνε τους νέους σπόρους από τον καλύτερο καρπό και τον επόμενο χρόνο καλλιεργούσε την τροφή του.
Οι τράπεζες σπόρων στοχεύουν στην αυτάρκεια και στην ποιότητα τροφής.
Δημιουργώντας ένα μεγάλο θερμοκήπιο θα μπορέσουμε να:
1) Επεκτείνουμε την τράπεζα σπόρων μας. (Αυτήν τη στιγμή έχουμε περίπου 40 είδη χειμερινών και καλοκαιρινών λαχανικών και φρούτων, διαφόρων ποικιλιών. Μερικά από αυτά είναι: τομάτες, κολοκύθια, κολοκύθες, μπρόκολα, πεπόνια, κουνουπίδια, κέιλ, σπανάκι, παντζάρια, μαϊντανός, σέλινο, άνηθο, καρπούζια.
Στόχος μας είναι η βιολογική καλλιέργεια από τον σπόρο στο πιάτο και η ανταλλαγή σπόρων με άλλες ομάδες και ανθρώπους που αγαπάνε την αυτάρκεια. Προσφέρουμε τα πρώτα εργαλεία αυτάρκειας τροφής στο σπίτι, για εσάς και την οικογένειά σας με αγνούς σπόρους νοστιμιάς.
2)Αυτοδυναμία καλοκαιρινών μποστανικών τον χειμώνα.
3)Ενδυνάμωση της καλλιέργειας με παραγωγή compost με γαιοσκώληκες και τον χειμώνα.
4)Ζυμώσεις λιπασμάτων τους χειμερινούς μήνες.
5)Ανάπτυξη και καλλιέργεια τροπικών φρούτων.
Εάν εμπνέεστε να μας υποστηρίξετε μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά, στην καμπάνια μας στο Kickstarter: https://www.kickstarter.com/…/new-earth-greenhouse-a…

Στην αιτιολόγηση γράψτε Θερμοκήπιο και την ταχυδρομική διεύθυνσή σας.
Με την ολοκλήρωση του Θερμοκηπίου, θα σας στείλουμε κάποιους από τους σπόρους μας για να ξεκινήσετε ή να εμπλουτίσετε την αυτάρκεια στο σπίτι.
*Στην αποστολή των σπόρων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους διαθέσιμους σπόρους. Αν δεν προλάβετε τα τωρινά αποθέματα, θα σας στείλουμε μετά την επόμενη συγκομιδή.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη γενναιοδωρία σας!