Θεοδωρικάκος: «Πολύ σημαντική η παρέμβαση Ιερώνυμου»

«Έχω συνταχθεί εδώ και 8 χρόνια με τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο όραμά του να ενώσει τους Έλληνες, να διασφαλίσει τη σταθερή ανοδική πορεία της χώρας σε μία δύσκολη εποχή», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Νιώθω δικαιωμένος γιατί βλέπω ότι οι πολίτες έχουν στηρίξει αυτή την επιλογή. Πιστεύω ότι η ψήφος της προηγούμενης Κυριακής είναι μία θετική ψήφος. Ο ελληνικός λαός – και αυτό συμβαίνει σπάνια στην ελληνική πολιτική ιστορία- έχει ψηφίσει υπέρ της συνέχισης της πορείας, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και την ίδια παράταξη, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος σε μία εποχή καταστροφολογίας, διχασμού, αχρείαστων υψηλών τόνων. Επικρατεί η λογική, το μέτρο. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι αυτοδυναμία ή περιπέτειες, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι παρά το γεγονός ότι είχαμε εκλογές την προηγούμενη Κυριακή, αυτό που τελικά κρίνει ποιος και με ποια ισχύ θα κυβερνήσει τη χώρα, θα κριθεί στις 25 Ιουνίου. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του προχθές απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα, σιγουριά. Έχει επιλέξει ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για να ισχύσει αυτό, πρέπει να ξαναπάνε όλοι να ψηφίσουν. Διότι αν δεν πάνε να ψηφίσουν, θα έχει ακυρωθεί η προχθεσινή τους επιλογή. Πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μας θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ και εφόσον δώσουν το ίδιο ποσοστό – ό,τι και να γίνει με τα άλλα κόμματα – η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Όλοι όσοι ανήκουμε σε αυτή την παράταξη, οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πολύ συνειδητά, για να εξηγήσουμε στους συμπατριώτες μας ότι ναι μεν ήταν σπουδαίο το προχθεσινό αποτέλεσμα αλλά το κρίσιμο και το καθοριστικό είναι να επαναληφθεί η ψήφος στη ΝΔ στις 25 Ιουνίου, γιατί εκείνη την ημέρα οι κάλπες είναι άδειες. Ξεκινάμε από την αρχή και πρέπει να ξαναπάμε στο ίδιο ποσοστό για να είμαστε σίγουροι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «η απλή αναλογική είχε καθιερωθεί από τον κ. Τσίπρα όταν συνειδητοποίησε ότι έρχεται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και ήθελε να το εμποδίσει. Σημείωσε επίσης, ότι μέσω της ψήφου του λαού «υπάρχει μια τιμωρία και μια ακύρωση της απλής αναλογικής. Είναι χρήσιμο αυτό που άκουσα από την κυρία Γεροβασίλη, γιατί πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε με την απλή αναλογική. Ο εκλογικός νόμος που γίνουν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου, μπορεί να είναι ένα σταθερό εκλογικό σύστημα».

Για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ηγέτης της παράταξης είναι και Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού με βαθιά πίστη, και κατά συνέπεια η επίσκεψη έχει ουσία και όχι προσχηματικό ή εκλογικό χαρακτήρα. «Αυτό που πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι Έλληνες είναι ότι δεν μπορεί στη χώρα μας να συγκροτεί πολιτική πλατφόρμα με βάση τη χριστιανική πίστη. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες- αν εξαιρέσει κανείς τους μουσουλμάνους στη Θράκη και κάποιους μετανάστες- είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι», ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την παρέμβαση Ιερώνυμου, με «ισχυρά μηνύματα για εκείνους που οφείλουν να τα παραλάβουν».

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα να άρουν κάθε είδους περιορισμό σε ό,τι αφορά στην ψήφο των αποδήμων και να συμφωνηθεί να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, στη χώρα που κατοικούν.