Θ.Βασιλακόπουλος: “Δεν προστατεύουν οι 2 δόσεις πρέπει να κάνει και την 4η”!!

εμβολιασμούς ζητά ο Θ.Βασιλακόπουλος

Συνεχίζει να πιέζει… “αφόρητα” για περισσότερους εμβολιασμούς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Υποστηρίζει ότι για να είναι προστατευμένος κάποιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είναι και «απόλυτα ασφαλής», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει καμία μελέτη.

«Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει για ένα «καλό Πάσχα» όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνονται, η επιδημία είναι σε μία σαφή αποκλιμάκωση,

και δεν είναι ότι έχουμε μειωθεί μόνο τα κρούσματα, αλλά και άλλοι δείκτες, που εκτιμούμε για την πορεία της πανδημίας για παράδειγμα ο μέσος όρος των εισαγωγών.

Προφανώς αυτό το πετύχαμε πληρώνοντας ένα μεγάλο «κόστος», αυτό των θανάτων, καθώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν επέλεξαν τον δρόμο της επιστήμης, δηλαδή το να μην εμβολιαστούν.

Η ανοσία της κοινότητας αυξάνει με τα εμβόλια και τις λοιμώξεις και το ιδανικό θα ήταν να ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμών και να μην υπήρχε χώρος για τις λοιμώξεις», ανέφερε αρχικά.

«Κάθε μέρα τα νούμερα των διασωληνωμένων, «μιλούν» για συγκεκριμένο ποσοστό ανεμβολίαστων, και πλήρως εμβολιασμένων, και βλέπει κανείς ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνά το 40%.

Με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα, όποιος έχει κάνει μέχρι και την 2η δόση, δεν είναι πλήρως προστατευμένος, για είναι κανείς προστατευμένος πρέπει να έχει κάνει και την 4η δόση.

Στις ΗΠΑ οι άνω των 50 ετών, μπορούν να κάνουν και 4η δόση και αυτό έχει βοηθήσει πολύ. Ας ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν ραντεβού, όχι όμως σε υποχρεωτική βάση», συνέχισε.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανείς εάν κάνει την 4η δόση, είναι απόλυτα ασφαλής, και είναι τρομερά αποτελεσματική, τετραπλασιάζει την προστασία από βαριά νόσο ιδίως στους άνω των 60 ετών, αλλά σημαντικά και σε αυτούς που είναι 50 ετών και άνω.

Η ανοσία που αφήνει η όμικρον δεν είναι 6μηνης διάρκειας, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές λοιμώξεις», κατέληξε λέγοντας ο κ. Βασιλακόπουλος