Τέμπη – Εθελοντής διασώστης: «Ακούγαμε τα ουρλιαχτά των ανθρώπων»

«Η εικόνα που αντικρίσαμε λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα ήταν συγκλονιστική και πρωτόγνωρη για μας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μπαρλαγιάννης, εθελοντής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, από το παράστημα της Ελασσόνας, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Υπήρχε φωτιά στα δύο πρώτα βαγόνια που μας δυσκόλευε να αναπνεύσουμε. Ήταν σκοτάδι. Ακούγαμε ουρλιαχτά των ανθρώπων που προσπαθούσαν να βγούνε από τα βαγόνια και ήταν σε κατάσταση σοκ. Το ίδιο και εμείς οι εθελοντές. Το ένστικτό μας μας όμως μας ωθούσε να βοηθήσουμε όσους ήταν εγκλωβισμένοι και προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο».

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά «υπήρχαν άνθρωποι που είχαν καταφέρει να βγουν από το τρένο και είχαν μέσα κάποιον δικό τους. Μια κοπέλα το αγόρι της, ο άλλος τον φίλο του, αλλά ήταν η κατάσταση τόσο σκληρή και η ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική που δεν μπορώ να θυμηθώ χαρακτηριστικά περιστατικά».

Για τις επιχειρήσεις στο πεδίο είπε «από χθες το πρωί έως σήμερα οι έρευνες που έγιναν ήταν στο 2ο βαγόνι. Σήμερα μας ενημέρωσαν ότι θα επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα βαγόνια και θα συλλέξουμε κάποια προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα, είτε στην ταυτοποίηση, είτε για να δοθούν στους συγγενείς τους, κάτι που μπορεί να το έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή».

Όπως ενημέρωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, «όλα τα συντρίμμια που συλλέγονται δεν πετιούνται αλλά πηγαίνουν σε αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ, έξω από τη Λάρισα, γιατί θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των εμπειρογνωμόνων».