Τέλος εποχής: Χάρι – Μέγκαν έχασαν οριστικά τους βασιλικούς τίτλους τους

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ανήκουν πλέον στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση εκπροσώπου του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020 οπότε και μετακόμισαν στις ΗΠΑ, υπογράφοντας συμφωνίες συνεργασίας με την Spotify και το Netflix, που υπολογίζονται άνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι: «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως ενεργά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

«Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η βασίλισσα επιβεβαίωσε ότι όταν απομακρυνόμαστε από τη Βασιλική Οικογένεια, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνεπάγονται.

«Οι τιμητικοί στρατιωτικοί διορισμοί και οι βασιλικές προστασίες που διατηρούνται από τον Δούκα και τη Δούκισσα θα επιστραφούν επομένως στην Αυτού Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των ενεργών μελών της Βασιλικής Οικογένειας.