Τάσος Κανελλόπουλος: Ο δικαστικός που ίδρυσε το «ΕΑΝ…» και φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός στους «Έλληνες»

Ο 76χρονος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρόκειται να ηγηθεί – όπως ο ίδιος δηλώνει – στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Όπως αναφέρει, είναι πλέον σε συνεννόηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να καταργηθεί η Διοικούσα Επιτροπή και να προχωρήσουν σε αλλαγές του καταστατικού, έτσι ώστε να αναλάβει εκείνος πρόεδρος του κόμματος.

Για να υλοποιηθεί αυτό, δηλαδή να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναδειχθεί ο Τάσος Κανελλόπουλος πρόεδρος του κόμματος, θα πρέπει να γίνει εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων.

Παράλληλα, ο Τάσος Κανελλόπουλος δηλώνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες εκλογικές περιφέρειες,

αφού με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος θα μπορεί να είναι υποψήφιος σε έως και τρεις περιφέρειες πανελλαδικά.

Ο Τάσος Κανελλόπουλος, θα υποβάλλει, με την ιδιότητα του προέδρου κόμματος, δήλωση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

και παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου.

Οικογένεια νομικών

Ο Τάσος Κανελόπουλος είναι ένα από τα τεσσερα αδέλφια γνωστών νομικών, που κατάγονται από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων

– Ο Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,

– Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία αντιπρόεδρους του Αρείου Πάγου,

– Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ψάλτης στην Μητρόπολη των Αθηνών και

– Ο Αθανάσιος (Θανάσης) Κανελλόπουλος, δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ).

Ο Τάσος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1947, διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975 και ανέλαβε καθήκοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Νοέμβριο του 2006.

Η ιδρυτική διακήρυξη του ΕΑΝ υπό τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο πριν ένα χρόνο.

Τα πρόσφατα, γνωστά εις όλους γεγονότα, τα συνυφασμένα με την αναίτια, ειδεχθή δολοφονία ενός άλκιμου, σφριγηλού Νέου, του Άλκη στην Θεσσαλονίκη — με την αδυναμία του Κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν τα χιόνια στην Αττική, με όσα στην συνέχεια διεδραματίσθησαν και διημείφθησαν στην Βουλή και με την, από πάσης απόψεως, αξιοθρήνητη εσωτερική κατάσταση της χώρας, αποδεικνύεται κατά τον πειστικώτερον δυνάμενον τρόπον, ότι όλες οι Λειτουργίες του Κράτους, έχουν καταρρεύσει.

Ότι η Ελλάδα δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ Κράτος.

Ότι υπάρχει σήψη. Σήψη και παρακμή. Και ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι βυθισμένο στο τέλμα.

Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, την οποίαν, προφανώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν,

δεν έχουμε το δικαίωμα να την ατενίζουμε ασυγκίνητοι, απαθείς και αδιάφοροι, παρακολουθώντας με σταυρωμένα τα χέρια, την κατά κρημνόν πορεία την Χώρας.

Το Έθνος, πρέπει επειγόντως να αφυπνιστεί. Ο Λαός, πρέπει να Αντιδράσει.

Ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου Κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού.

Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχουμε την βεβαιότητα ότι αναγγέλλουμε ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

  • που θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,
  • πουμε αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,
  • που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,
  • που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,
  • που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,
  • που θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,
  • πουμε νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών,

Και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδας του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

Αυτό το Κράτος επιθυμούμε και για την δημιουργία ενός τέτοιου Κράτους γεννήθηκε το ΕΑΝ.

  • ΕΑΝόλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!
  • ΕΑΝόλα αυτά είναι και η δική σας επιθυμία!
  • ΕΑΝσυμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας,

σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε  ο τόπος.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους Νέους, οι οποίοι ιστορικώς, πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι των Εθνικών και Δημοκρατικών Αγώνων, να ανταποκριθούν στο Προσκλητήριο του Κόμματος μας και να γίνουν Σημαιοφόροι του Αγώνος μας.  Διότι αυτοί κυρίως είναι τα θύματα του Παλαιοκομματισμού.

Αυτοί κυρίως πληρώνουν τα ανομήματα, τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα του Κομματικού Κατεστημένου. Διότι η Ανεργία, που αυτούς κυρίως πλήττει, είναι έργο του Παλαιοκομματισμού.

Και διότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη που εδημιούργησαν και εξακολουθούν να συσσωρεύουν, οι ένοχοι της υποθηκεύσεως του μέλλοντός τους.

Επομένως, ο αγώνας του ΕΑΝ, είναι και δικός τους Αγώνας.

Τα παλαιά Κόμματα, δεν έχουν μέλλον. Έχουν μόνο παρελθόν. Έχουν βεβαρυμένο παρελθόν. Το πολιτικό τους Μητρώο είναι κηλιδωμένο. Μετά από μισό αιώνα, έχουν σκουριάσει. Έχουν σαπίσει. Έχουν χορτάσει!

Καιρός είναι, οικεία βουλήσει, να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή.  Άλλως, θα τα εξαφανίσει η οργή του Λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη τα ενεπιστεύθη, αλλά πάντοτε διεψεύσθη και τραγικώς απεγοητεύθη.

Ελληνικέ Λαέ.

Η αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδος, η ρίζα του Κακού, είναι τα παλαιά Κόμματα.

Ξεριζώστε τα.

11-02-2022

Ο Πρόεδρος του ΕΑΝ

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Επίτιμος Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου