Τα πρώτα λόγια του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου μετά την εκλογή του

Η Μητέρα εκκλησία εξέλεξε την ελαχιστότητά μου ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ανέφερε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος  στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου:

«Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, διότι η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να πληρώσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία χηρεύει λόγω της οικειοθελούς παραιτήσεως του προκατόχου μου και εξέλεξε την ελαχιστότητά μου ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

«Είμαι πολύ συγκινημένος» λέει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Είμαι πολύ συγκινημένος και θυμάμαι την ημέρα που ήρθα, που επέστρεψα μάλλον στην Κωνσταντινούπολη, μετά που είχα φύγει από παιδί…».

«Ήρθα για να υπηρετήσω τον Πατριάρχη μας. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μόλις είχε εκλεγεί.

Υπηρέτησα την Μητέρα Εκκλησία εδώ, σε αυτή την αυλή, που λέγεται Πατριαρχική Αυλή, με πολλή αφοσίωση. Έβαλα όλη μου την δύναμη, όλο μου τον εαυτό και σήμερα μου αναθέτει μία πολύ εμπιστευτική αποστολή ο Πατριάρχης μας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και θεωρούταν ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον τέως Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ο οποίος και παρατήθηκε το περασμένο Σάββατο.