Τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο που παραμένουν άλυτα

Τα μεγαλύτερα μυστήρια

Ενώ η επιστήμη προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις σε ό,τι συμβαίνει, υπάρχουν ακόμα άλυτα μυστήρια που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ο μυστηριώδης ήχος του Taos Hum είναι ένα παράξενο βουητό που έχει καταγραφεί στην περιοχή του Τάος στο Νέο Μέξικο.

Οι επιστήμονες αδυνατούν να εντοπίσουν την προέλευσή του εδώ και 23 χρόνια, όποτε και καταγράφηκε πρώτη φορά.

Στη θάλασσα της Γαλιλαίας ή αλλιώς Κινέρετ ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι μέσω σόναρ ένα περίεργο υποθαλάσσιο μνημείο.

Το μνημείο έχει βάρος 60.000 τόνων και υπολογίζεται ότι έχει κατασκευαστεί 6.000 χρόνια πριν, ενώ εικάζεται πως έχει καλυφθεί εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων στην περιοχή. Ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει πολλά για το μνημείο.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, γνωστός και ως υπολογιστής των Αντικυθήρων ή αστρολάβος των Αντικυθήρων, είναι ένα αρχαίο τέχνεργο, το οποίο λειτουργούσε ως αναλογικός, μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων και παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό.

Ο μηχανισμός έχει αποφασισθεί πως δεν πρέπει να μετακινηθεί εκτός Ελλάδας λόγω της σημασίας του ως εύρημα, αλλά και της ευαίσθητης κατάστασής του.

Παρότι η ανακάλυψή του έγινε το 1901, οι ερευνητές ακόμα δεν είναι σε θέση να αναλύσουν την λειτουργία του, αλλά και να βρουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την εφεύρεση.

Τα παράξενα ορυκτά Γκοτζίλα ανακαλύφθηκαν το 2012. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα ορυκτά.

Άλλος ένας παράξενος ήχος καταγράφηκε το 1991 από ερευνητές, ο οποίος προέρχεται από τα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού. Πιθανολογείται, ωστόσο, πως ο περίεργος αυτός θόρυβος προέρχεται από τις φάλαινες και υποθαλάσσια ηφαίστεια.

Η Σκοτεινή Ροή είναι μια μεγάλη ροή γαλαξιακών σμηνών με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η οποία είναι ανεξάρτητη της διαστολής του σύμπαντος. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές έρευνες, η ροή αυτή έχει δεν οφείλεται στην κατανομή της ύλης στο ορατό σύμπαν.

Ο πλανήτης Kepler-78b, ή «Ο πλανήτης της λάβας» όπως τον αποκαλούν κάποιοι, έχει σχεδόν παρόμοια πυκνότητα και μέγεθος με τη Γη, ωστόσο ο εξωπλανήτης έχει ιδιαιτερότητες, αφού περιστρέφεται γύρω από το άστρο του κάθε 8,5 ώρες, αντιθέτως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κάθε 365 ημέρες. Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη είναι κατά 2.000 βαθμοί Κελσίου υψηλότερες από αυτές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας τις πιο ζεστές ημέρες.

Ανεξήγητες μάζες φωτιάς, οι οποίες μοιάζουν με μπάλες, εκτοξεύονται από τον ποταμό Μεκόνγκ στην Ταϊλάνδη κάθε Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη επιστημονική απάντηση.

Ωστόσο, πίσω από αυτό το περίεργο φαινόμενο, κρύβεται ένας μύθος που λέει ότι ένα φίδι υπάρχει κάτω από το ποτάμι και «πετάει» τις καυτές μπάλες για να καλέσει το Βούδα και να τον επαναφέρει στη Γη.