Τα Κέντρα Υγείας που θα υποδέχονται από σήμερα πολίτες με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Κέντρα Υγείας

Αρκετά είναι τα Κέντρα Υγείας, τα οποία θα υποδέχονται από σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, πολίτες με ύποπτα συμπτώματα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού σε μία προσπάθεια να γίνει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Ειδικότερα από σήμερα, Δευτέρα, στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνει και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική 14 κέντρα υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια θα δέχονται ασθενείς που θέλουν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά τα Κ.Υ. στην Αττική

Σημειώνεται πως όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορωνοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Ειδικότερα θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας. 

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000, ενώ από αύριο η δυναμικότητα αυξάνεται κατά 500.