Τα ανδρικά εσώρουχα επηρεάζουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων λένε οι έρευνες

εσώρουχα

Τα εσώρουχα παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία του άνδρα. Επηρεάζουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων, γι’αυτό πρέπει να επιλέγουμε τον σωστό τύπο.

Ένας άνδρας που ενδαφέρεται να τεκνοποιήσει μπορεί να αυξήσει θεαματικά το πλήθος των σπερματοζωαρίων του αλλάζοντας τον τύπο εσώρουχου που χρησιμοποιεί.

Την τεράστια επίδραση της επιλογής ανδρικού εσώρουχου στην παραγωγή σπερματοζωαρίων καταδεικνύει μια μεγάλη μελέτη που εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Harvard T H Chan School of Public Health στη Βοστόνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, που εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία συνολικά 656 ανδρών από τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ένας άνδρας που ενδαφέρεται να τεκνοποιήσει μπορεί να αυξήσει θεαματικά το πλήθος των σπερματοζωαρίων του αλλάζοντας τον τύπο εσώρουχου που χρησιμοποιεί.

Με βάση τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας, οι άνδρες που προτιμούν φαρδιά και άνετα εσώρουχα, όπως μποξεράκια, παράγουν πολύ περισσότερα σπερματοζωάρια από εκείνους που αρέσκονται να «στριμώχνονται» σε πιο στενά εσώρουχα, όπως σλιπάκια. 

Ειδικότερα, από τους 656 άνδρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της μελέτης, εκείνοι που φορούσαν κυρίως μποξεράκια είχαν 25% περισσότερα σπερματοζωάρια ανά mililitre, και 17% περισσότερα σπερματοζωάρια ανά εκσπερμάτιση, συγκριτικά με τους άνδρες που φοράνε σλιπάκια ή άλλα είδη στενών εσωρούχων.

Η έρευνα επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά αυτό που είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, ότι δηλαδή ο περιορισμός των ανδρικών γεννητικών οργάνων σε στενά εσώρουχα και παντελόνια οδηγεί σε υπερθέρμανση του όσχεου.

Με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στα καλούμενα κύτταρα του Sertoli, τα οποία παράγουν το σπέρμα στους όρχεις. 

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, οι καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή σπέρματος από έναν άνδρα είναι όταν οι όρχεις του είναι πλήρως

«ελεύθεροι» και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται στους 3-5 βαθμούς πιο κάτω από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος (37 βαθμοί).