ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο προεδρικών σε συνάντηση με Κασσελάκη: «Πάρε πίσω το δημοψήφισμα»

Να πάρει πίσω το εσωκομματικό δημοψήφισμα ζήτησαν από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τα κορυφαία στελέχη της “προεδρικής” πτέρυγας, σε μυστικό ραντεβού που έλαβε χώρα στη Βουλή, μετά την γνωστοποίηση του διαγγέλματος του κ. Κασσελάκη.

Σημειωτέο ότι ένας απόλυτα κλειστός πυρήνας στελεχών που πρόσκεινται στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τα περί βιντεοσκόπησης του διαγγέλματος με αυτό το περιεχόμενο και σίγουρα όχι τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος,

που παρακολούθησαν εμβρόντητα τον κ. Κασσελάκη να εξαγγέλλει εσωκομματικό δημοψήφισμα, παρακάμπτοντας την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και τα όσα προβλέπονται από τη σχετική διαδικασία.

Υπό αυτό το πρίσμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία μάλιστα είχαν στηρίξει τη νέα ηγεσία το προηγούμενο διάστημα, συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Κασσελάκη, για να του διαμηνύσουν πως δεν συμφωνούν με το εσωκομματικό δημοψήφισμα,

όταν τα προς διαγραφή στελέχη, αλλά και η πλειοψηφία της “Ομπρέλας” αποχωρούν, καθώς και ότι δεν είναι λύση στις διαγραφές τα δημοψηφίσματα, όταν προβλέπονται κομματικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο μυστικό ραντεβού με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης.

Κατόπιν αυτού, επαφίεται στον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εσωκομματικό δημοψήφισμα, το οποίο για τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έχει νόημα, λόγω της αποχώρησης της “Ομπρέλας” ή να επιμείνει στην απόφασή του, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον πάνω στο τραπέζι, όπως και αυτό της πρότασης μορφής εναντίον του.

Συνεδριάζουν οι τάσεις Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανατρέψει πλήρως τους σχεδιασμούς που είχαν αποφασίσει χθες όλες οι τάσεις, δηλαδή να ασκήσουν σκληρή κριτική παραμένοντας εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» ωστόσο, αλλά και το εσωκομματικό δημοψήφισμα Κασσελάκη συνεδριάζουν εκτάκτως οι «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου.