ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία Βορίδη: «Ο πρωθυπουργός φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρέμβαση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 Τμήματος Χρήστου Τζανερίκου, για την τροπολογία Βορίδη, που βάζει «φρένο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει προσωπικά στον πρωθυπουργό «τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς» και τον κατηγορεί ότι «μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μετά την αρχική τροπολογία «που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος».

Σχολιάζοντας την καταγγελία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου».

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

«Δεν μας άκουσε όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει και αποτελούσε την μόνη λύση για τον αποκλεισμό των νεοναζί. Τώρα, σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μητσοτάκης με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.

Αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μία τροπολογία, που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος.

Όπως καταγγέλλει και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου.

Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Δεν μας άκουσε όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει και αποτελούσε την μόνη λύση για τον αποκλεισμό των νεοναζί.

Τώρα, σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη.