Συνελήφθη 61χρονος που παρίστανε τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής

Σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσε καταδίκη σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση

Υποδυόταν τον εύρωστο επιχειρηματία, εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που πραγματοποιούσε επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών στην Ελλάδα και σε αραβικές χώρες «δάγκωνε» τα ανυποψίαστα θύματα του και εξαφανιζόταν!

Τα κέρδη, από τη «μεγάλη κομπίνα» που είχε αριστοτεχνικά στήσει ανέρχονται σε 1.000.000 ευρώ! Όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που τον κυνηγούσαν από το καλοκαίρι κατάφεραν το πρωί, της 15ης Νοεμβρίου, να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Σε βάρος του 61χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για απάτη κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς με τη συνδρομή συνεργού, υποδυόμενος τον εύρωστο επιχειρηματία, εμφανίζονταν ψευδώς ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που πραγματοποιούσε επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών, τόσο σε διάφορα σημεία της Ελληνικής επικράτειας, όσο και σε Αραβικές χώρες.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης έλαβε προκαταβολικά μεγάλα χρηματικά ποσά από παθόντες, χωρίς να παραδώσει τα συμφωνηθέντα κατασκευαστικά έργα, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Ο διωκόμενος αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.