Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το ψηφοδέλτιο της ΚΕ με τους 464 και το στοίχημα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Νέα αφετηρία μετά το σημερινό φινάλε του τριήμερου Συνεδρίου συγκροτεί για το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας εκ νέου σήμερα το κομματικό ακροατήριο να ηγηθεί του εγχειρήματος για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Για δεύτερη φορά σήμερα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί στους Συνέδρους, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή, αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι τα …προγνωστικά δεν δίνουν οροφή στο ποσοστό, που θα εξασφαλίσει το κόμμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η επιχείρηση κινητοποίησης άλλωστε όλων των στελεχών ανά την Ελλάδα είναι πρωταρχικός στόχος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει να εντάξει στην πρώτη γραμμή της μάχης όσο το δυνατόν περισσότερα νέα πρόσωπα.

Πολλά στελέχη από τις νεότερες γενιές- κάτω των 40 ετών- συμπεριλαμβάνονται και στο «ψηφοδέλτιο» των 464 υποψηφίων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Η σχετική ψηφοφορία στις κάλπες που έχουν στηθεί στο Τάε Κβον Ντο θα συνεχιστεί και μετά την δευτερολογία Ανδρουλάκη και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

psifodeltio_in

Η «γραμμή» που ακολουθεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και «μοιράστηκε» με τους Συνέδρους είναι ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τη Χαριλάου Τρικούπη στο «ψευτοδίλημμα» του τύπου «με ποιο κόμμα θα συμπράξει το ΠΑΣΟΚ;».

Η απάντηση που δίνει είναι ότι στην πραγματικότητα, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μοιραστεί την εξουσία, θέλει απλώς τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ.

Το ψηφοδέλτιο και οι φιλοδοξίες

Σκληρή μάχη για την πρώτη 20άδα στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που θα αναδειχθεί σήμερα, δίνουν πολλά στελέχη των «προεδρικών» και όχι μόνο.

Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι τελικώς 464 και ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 301 μέλη (άλλαξε η πρόβλεψη στο καταστατικό χθες το βράδυ) κατεβάζει την ένταση της αναμέτρησης, αφού θα εκλεγούν τα 2/3 από τη συνολική λίστα.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων κα.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (αναμένεται η εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής), ο Στέφανος Ξεκαλάκης

(ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ), ο Δημήτρης Μάντζος, η Αναστασία Σιμητροπούλου, η Ελένη Αναστασίου (διευθύντρια του γραφείου του), ο Βαγγέλης Τσόγκας, ο Πάνος Βλάχος, ο «ψηφιακός», Γιώργος Καραμανώλης και άλλα στελέχη από την περιφέρεια.

Οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν ότι πρώτος σε ψήφους θα εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος- που με έτερη αλλαγή του καταστατικού για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και Γραμματέα- δεν αποκλείεται και από την κοινοβουλευτική μάχη.

Ψηλά στη λίστα εκλογής θεωρούνται και άλλα στελέχη της νέας γενιάς, όχι μόνο από τους προεδρικούς.

Για παράδειγμα ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης (στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά) έχει την στήριξη παπανδρεϊκών και γεννηματικών.

Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος, σε συμμαχία με ανδρουλακικούς, εκτιμάται επίσης ότι θα βγουν «ψηλά».