Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το πρωί η ΚΟ της ΝΔ

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης η συνεδρίαση της ΚΟ. Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε εκδήλωση για τα 48 χρόνια της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία στην οδό Πειραιώς

Την κοινοβουλευτκή ομάδα του κυβερνώντος κόμματος συγκαλεί αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το βράδυ θα παραστεί στην εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Ενότητα και εξωστρέφεια

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 αύριο το πρωί της Τρίτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στη Βουλή. Ενώ στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό 48 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στις 16:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, του δύσκολου χειμώνα, αλλά και της παρατεταμένης ουσιαστικά προεκλογικής περιόδου μέχρι την άνοιξη του 2023 ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας, με στόχο την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις προσεχείς κάλπες, δίνοντας μια «δεύτερη εντολή» στη ΝΔ.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας γίνεται σε μια στιγμή όπου οι σχέσεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ παιρνούν σοβαρή κρίση και με αφορμή τις υποκλοπές πλέον φαντάζει αδύνατη η κυβερνητική συνεργασία, αν και στη ΝΔ πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστεί κυβερνητικός εταίρος για το σχηματισμό κυβέρνησης στις δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη αναλογική.

Εγρήγορση και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τα γαλάζια στελέχη σε πλήρη εγρήγορση προκειμένου να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο στις περιφέρειές τους σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας στενή επαφή με την κοινωνία. Και ο ίδιος άλλωστε ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει άμεσα νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, σχεδόν μία ανά δεκαπενθήμερο, βάσει τουλάχιστον του σημερινού προγραμματισμού, ενώ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πυκνώσει τις κατ’ ιδίαν επαφές του με τους βουλευτές της παράταξης στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάτι που κάνουν και ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος, μαζί με τον γραμματέα της Π.Ε. Παύλο Μαρινάκη, που έχουν δειπνήσει κατ’ επανάληψη με μέλη της Κ.Ο. του κόμματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά τη νέα επιθετική κίνηση της Τουρκίας να υπογράψει νέα ενεργειακή συμφωνία με τη Λιβύη, θίγοντας εκ νέου κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.