Συνεχίζεται το ”κύμα” πτωχεύσεων αεροπορικών εταιριών

Η εκμισθωτής αεροπλάνων AeroCentury Corp κήρυξε πτώχευση υπό το άρθρο 11 της πολιτείας του Delaware, λόγω των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Η επιχείρηση, η οποία αγοράζει μικρότερα αεροσκάφη από δεύτερο χέρι και τα εκμισθώνει σε πελάτες, είναι άλλο ένα θύμα της πολύπαθης βιομηχανίας που υποφέρει λόγω του κορονοϊού. Η AeroCentury, η οποία θα προσπαθήσει να πουλήσει αεροπορικά assets κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσής της, θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό πτώχευση.

«Λόγω της πανδημίας, η γενικότερη αεροπορική βιομηχανία βιώνει σημαντική κρίση», ανέφερε ο CFO της εταιρείας, Χάρολντ Λάιονς.

Η AeroCentury έχει έρθει σε συμφωνία με την Drake Asset Management για την αγορά εγγυήσεων προς υποστήριξης της αποπληρωμής των χρεών της.

Προβλήματα πριν την πανδημία

Ακόμη και πριν την πανδημία η εταιρεία αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Οι δανειστές είχαν συμφωνήσει να επιτρέψουν στην εταιρεία να επιδιορθώσει τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά η πανδημία η οποία συντάραξε τον κόσμο δεν το κατέστησε εφικτό. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα της AeroCentury είχαν μειωθεί κατά 85% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Λάιονς.

Η εισηγμένη επιχείρηση είχε assets αξίας $121 εκατ, και χρέος περίπου $125 εκατ στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη κήρυξη πτώχευσης. Ο μόνος μέτοχος με μερίδιο άνω του 5% είναι ο πρόεδρος Τόνι Περάτσο.