Συνεχίζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας η συζήτηση για το λουκέτο στο κοινοβούλιο

Συνεχίζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας η επεξεργασία των εφέσεων αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Κοινοβούλιο και το εάν ο Μπόρις Τζόνσον έδρασε σύννομα ή όχι.

Δικηγόρος του Βρετανού πρωθυπουργού ανέφερε χθες πως εάν χάσει την υπόθεση, ο Τζόνσον θα ανακαλέσει το λουκέτο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η διαδικασία άρχισε χθες και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Απόφαση αναμένεται το νωρίτερο την Πέμπτη αλλά είναι πιθανό να καθυστερήσει.

Η Βουλή έκλεισε στις 1ο Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Μπόρις Τζόνσον, και για πέντε εβδομάδες. Αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 14 Οκτωβρίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του Τζόνσον, το λουκέτο είχε στόχο να εμποδίσει τη Βουλή- στην οποία ο πρωθυπουργός έχασε την πλειοψηφία – από το να παρέμβει στη διαχείριση του Brexit.

Σήμερα αναμένεται να πάρει το λόγο ακόμα ένας από τους δικηγόρους του Μπόρις Τζόνσον αλλά και δικηγόρος ενός από τους «αντιπάλους» του, της Σκωτσέζας βουλευτή Joanna Cherry.