Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Νέες NAVTEX με πραγματικά πυρά για τη… Ρωσία

Η Τουρκία, η οποία έχει αποθρασυνθεί τελείως και χρησιμοποιεί κάθε προπαγανδιστικό “κόλπο” που δεν φαντάζεται ανθρώπινους νους, εξέδωσε ακόμη δύο “ύποπτες” NAVTEX για την περιοχή της Αν. Μεσόγειου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Αξιοπερίεργο βέβαια είναι πως οι ασκήσεις αυτές αφορούν σε ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με την Άγκυρα, και οι εν λόγω NAVTEX έχουν την ονομασία «ρωσικές ασκήσεις πυρός».

Στις NAVTEX μάλιστα επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή για να μην επηρεαστούν τα ερευνητικά τους σκάφη Barbaros και Orus Reis που πλέουν κοντά στις περιοχές των ρωσικών ασκήσεων.

Η μία άσκηση των Ρώσων, εάν αληθεύουν τα στοιχεία της Τουρκίας, αυτή που γίνεται δυτικά της Κύπρου θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22. Η δεύτερη ανατολικά ξεκινά στις 17 και ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου.

Πριν λίγο καιρό να σας υπενθυμίσουμε πως τουρκικά μέσα είχαν στήσει ολόκληρο προπαγανδιστικό σχέδιο, δημοσιεύοντας πως ρωσικό πλοίο θα στήριζε την Τουρκία στο Αιγαίο, στην προσπάθειά της να εντοπίσει τα ελληνικά υποβρύχια, κάτι που αποδείχτηκε fake news, και η ρωσική πρεσβεία το διέψευσε άμεσα.

Μένει λοιπόν να αναμένουμε για το τι προσπαθούν να πετύχουν οι Τούρκοι και τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες στη Μεσόγειο, καθώς αναμένεται στην περιοχή και το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ”.