Συνάντηση υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ

Η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, στην Ιερουσαλήμ.

Την πρόοδο στην ενεργειακή συνεργασία Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, μεταξύ άλλων όσον αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση «EuroAsia Interconnector» και τις εργασίες του διεθνούς οργανισμού

«East Mediterranean Gas Forum», θα συζητήσει συγκεκριμένα με τους ομολόγους της η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, κατά τις εργασίες της:

Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2022.

Ως επικεφαλής αντιπροσωπειών τεχνοκρατών από τις τρεις χώρες, η Νατάσα Πηλείδου και η Karine Elharrar καθώς και ο Κώστας Σκρέκας θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις για περαιτέρω ενίσχυση και αξιοποίηση του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, μετά το πέρας της Τριμερούς, οι κυρίες Πηλείδου και Elharrar θα συμμετάσχουν σε διμερή συνάντηση των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ισραήλ.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης που υπέγραψαν οι τρεις χώρες για συνεργασία σε σχέση με το έργο «EuroAsia Interconnector».