Συνάντηση Β.Πούτιν – Α.Μέρκελ – Στο επίκεντρο μεσανατολικό και ουκρανικό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της επικείμενης συνάντησης τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στο Σότσι, θα συζητήσουν σημαντικά διεθνή θέματα.

Κάποια απ’ αυτά, όπως δημοσιεύει το pronews.gr, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα,που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην παρούσα φάση, όπως και την περαιτέρω προοπτική τους, τη συνεργασία στον ενεργειακό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι στόχος της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν είναι η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20, ενώ θα συζητήσει τις γεωπολιτικές διενέξεις στην Συρία και την Ουκρανία.

Η καγκελάριος Μέρκελ, τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ρωσία ήταν το 2015, κατά την διάρκεια των εορτασμών της επετείου των 70 χρόνων από τη νίκη που κατήγαγε η Ρωσία επί της χιτλερικής Γερμανία στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β! Παγκόσμιο Πόλεμο). Τον Μάρτιο ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε δηλώσει ότι περιμένει την Άγγελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Ρωσία, ζητώντας του να της διαβιβάσει τις καλύτερες ευχές του.