Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Πάιατ – Ποια θέματα μπήκαν «στο τραπέζι»

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, με αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η οποία αποτελούνταν από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Παππά. Και τον σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Ευάγγελο Καλπαδάκη.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN TV και επικαλείται το usay.gr, η αμερικανική πλευρά ρώτησε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «πάγωμα» της εγκατάστασης αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Από την άλλη, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν δύο θέματα:

Να υπάρξει διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση εμπλοκής, εφόσον δεχθούμε προκλήσεις της Τουρκίας λόγω της ΑΟΖ, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να είναι παρούσες. Προκειμένου να αποκλιμακωθεί πιθανή ένταση.

Οι ΗΠΑ να στηρίξουν τα ελληνικά συμφέροντα στη συνάντηση του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ώστε να μην κατοχυρωθεί το «μνημόνιο» Ερντογάν – Σάρατζ.

Επίσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν για το ενδεχόμενο νέας αμερικανική πρωτοβουλίας. Τότε η αμερικανική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τα περί πάγιας και διαχρονικής εμπλοκής τους στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.