Συνάντηση Κυριακίδου – Φάουτσι για την πανδημία και τα επόμενα βήματα

Συνάντηση με τον Δρ. ‘Αντονι Φάουτσι, Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, είχε στην Ουάσιγκτον η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου και ο κ. Φάουτσι συζήτησαν την κατάσταση και τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και την ανάγκη για ισχυρή συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την ετοιμότητα έναντι των τρεχουσών απειλών για την υγεία (όπως η COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων), αλλά και μελλοντικές απειλές.

Μετά τη συνάντηση αυτή, η Επίτροπος θα συναντηθεί με μέλη της ηγεσίας του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο και θα επισκεφθεί το τμήμα παιδιατρικής ογκολογίας του. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Συντονιστή Αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου, ‘Ασις Κ. Τζχα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά.

Την Πέμπτη, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της με συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέρ Βεσέρα. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στο πεδίο συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ σε κοινές προτεραιότητες όπως ο καρκίνος, η ενίσχυση της παγκόσμιας πρόληψης πανδημίας, η ετοιμότητα και η ανταπόκριση για το μέλλον και τα επόμενα βήματα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.