Συναγερμός στους Βουλιαράτες – Φόβος επεισοδίων από Αλβανούς εθνικιστές στο μνημόσυνο Κατσίφα

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το χωριό Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο, καθώς Αλβανοί εθνικιστές καλούν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, στο νεκροταφείο του χωριού.

«Οι Έλληνες εθνικιστές αναμένεται να προσέλθουν στην Αλβανία για τη δολοφονία του Έλληνα εξτρεμιστή Κωνσταντίνου Κατσιφά στις 26 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες» αναφέρει η ιστοσελίδα tiranatoday.al, μεταδίδοντας τη έκκληση της σελίδας «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο Facebook, να υπάρξει «μπλόκο» στην έλευση Ελλήνων, που προκλητικά χαρακτηρίζει «εξτρεμιστές», στο μνημόσυνο του Κατσίφα.


«Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», γράφει η εθνικιστική σελίδα, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών.


«Εkstremisti Grek» (Έλληνα εξτρεμιστή) είχε αποκαλέσει τον 35χρονο ομογενή, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερά της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018.

Πάντως φαίνεται πως η Αλβανική κυβέρνηση επιδιώκει να μην υπάρξει ένταση, ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, λόγω και της επίσκεψης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα, για τις εργασίες της Ευρω-Αραβικής Συνόδου Κορυφής στις 29-30Οκτωβρίου.

Ο Κατσίφας δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).

Το άρθρο αναρτήθηκε στο usay.gr