Συναγερμός στο Μαξίμου με τις δηλώσεις Ακάρ – Για… επεκτατική πολιτική κατηγορεί την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός

Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και τρέλανε κόσμο

Τον χαβά της η Άγκυρα που συνεχίζει την προπαγάνδα της κατά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας το άσπρο για μαύρο και παριστάνοντας την… ειρηνοποιό δύναμη στην περιοχή!

Αυτή τη φορά μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του από Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι «η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια»!

Και αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη πρόκληση της Ελλάδας με το «κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών», χαρακτηρίζοντας «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε προωθώντας την γνωστή προπαγάνδα: «Η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό. Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας»!

Και συνεχίζοντας με την ίδια έπαρση πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».