Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά τώρα στην Κάρυστο και στην Παιανία – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο στην περιοχή του Κάμπο με την πυροσβεστική και την δημοτική αρχή να έχει κινητοποιηθεί άμεσα για την κατάσβεσή της.

Στην περιοχή στην Κάρυστο σπεύδουν δυνάμεις πυρόσβεσης από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα καθώς και εναέρια μέσα όπως αναφέρει το evoiathema.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ανησυχούν ιδιαιτέρως την πυροσβεστική υπηρεσία. Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπισή της πριν το μέτωπο μεγαλώσει περισσότερο και μετά είναι αδύνατη κάθε επέμβαση. Δείτε το βίντεο από το eviatop.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 8 οχήματα και 28 πυροσβέστες καθώς και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά τώρα σε οικόπεδο στην Παιανία – Σηκώνονται εναέρια μέσα

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Eviatop

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του evima η φωτιά είναι κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Φωτιά τώρα σε οικόπεδο στην Παιανία – Σηκώνονται εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά στην Παιανία. 

Οι φλόγες καίνε σε ξερά χόρτα οικοπεδικών χώρων, στο τέρμα του οδού Αμπελώνος.

 

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ «σηκώνονται» και δυο αεροσκάφη για να κάνουν ρίψεις από αέρος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχει αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Ραφήνα Πικέρμι: Σε διασπορά τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας – Όλοι σε επιφυλακή!

Σε διασπορά σε διάφορα σημεία σε Ραφήνα και Πικέρμι βρίσκονται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς

Χαρακτηριστικά τα οχήματα βρίσκονται σε Αγία Τριάδα, Ντράφι, Διώνη, Νέο Βουτζά, Διάκου Μάνδρες, και στο Οχυρό Ραφήνας

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενισχύθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για την σημερινή δύσκολη μέρα με 2 υδροφόρες και ημιφορτηγακι 4Χ4 με υδατοδεξαμενή για πυρόσβεση.

Πού είναι αυξημένος σήμερα ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Σημειώνεται πως σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Ν. και Αν. Κρήτη, Χίο και Αν. Μυτιλήνη.