Σύμβουλος Ερντογάν: ”Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο στην Λιβύη” -Έφυγε εσπευσμένα ο Τούρκος Πρόεδρος

Σύμβουλος Ερντογάν
Δεν ξέρουμε γιατί έφυγε εσπευσμένα ο Τούρκος Πρόεδρος, αλλά μάλλον δεν θα του άρεσε το σημερινό τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως οι προθέσεις της Τουρκίας έγιναν αμέσως γνωστές, καθώς το ”δεξί” χέρι και φερέφωνο του Ερντογάν İbrahim Karagül, ήχησε τις… σάλπιγγες πολέμου, καθώς ανέφερε πριν λίγο τα εξής:

Δεν νομίζω ότι η διάσκεψη του Βερολίνου θα αποτελέσει μία βιώσιμη λύση. Η Τουρκία έδωσε μια ευκαιρία.

Η δήλωση της Μέρκελ είναι αδύναμη, εύθραυστη. Όχι με τη Γαλλία, ‘οχι με τον Χαφτάρ, όχι με ΗΑΕ. Μόνη λύση για την Λιβύη η στρατιωτική επιλογή”!

Δηλώσεις Λαβρόφ

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου εμφανίστηκε η Ρωσία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να σημειώνει ότι η τελική συμφωνία επιβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» στη λιβυκή σύγκρουση.

    «Οι Λίβυοι θα αποφασίσουν μόνοι τους τη μοίρα της χώρας τους» έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Εξήγησε δε, ότι το συμφωνηθέν έγγραφο εμπεριέχει προβλέψεις για τον τομέα της ασφάλειας, την πολιτική διαδικασία, την οικονομία, τα ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς τη διεθνή βοήθεια.

Παρατήρησε, παράλληλα, ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου ήταν χρήσιμη, παρότι δεν υπήρξε απευθείας διάλογος μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Όσον αφορά τη 10μελή στρατιωτική επιτροπή, την οποία προανήγγειλε η Άγκελα Μέρκελ, ο Ρώσος υπουργός προανήγγειλε ότι θα εργαστεί με τη συνδρομή του ΟΗΕ για την επίτευξη μίας μόνιμης εκεχειρίας στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου κατέληξε σε συμφωνία για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αυστηροποίηση του εμπάργκο όπλων, αλλά και την αποχή εμπλοκής όλων των συμμετεχουσών χωρών στην εμφύλια σύρραξη.

Παράλληλα, υπήρξε συμφωνία για τη δημιουργία μίας 10μελούς στρατιωτικής επιτροπής, με την ισότιμη συμμετοχή των δύο αντιμαχόμενων λιβυκών στρατοπέδων, με στόχο την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη βορειο-αφρικανική χώρα.

 

İbrahim Karagül

@ibrahimkaragul

Libya:
Berlin Konferansı’nın çözüm üreteceğini sanmıyorum.

Türkiye diplomatik alanda
her şeyi ‘maharetle’ yaptı.

Bir şans verdi.

Merkel’in açıklaması,
zayıf, kırılgan.

Fransa, Hafter, BAE ile olmaz.

Türkiye Libya’da kendi
yoluna devam eder.

Askeri seçenek öne çıkar.

419 people are talking about this

TRT HABER

@trthaber


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya konulu zirveye katılmak üzere gittiği Berlin’e ulaştı.https://www.trthaber.com/haber/dunya/cumhurbaskani-erdogan-berlinde-455182.html 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya konulu zirveye katılmak üzere gittiği Berlin’e ulaştı.

trthaber.com

TRT HABER

@trthaber


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin’de Libya Konferansı’nın yapıldığı otelden ayrıldı.https://www.trthaber.com/haber/dunya/cumhurbaskani-erdogan-berlinden-ayriliyor-455224.html 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Berlin’den ayrılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin’de Libya Konferansı’nın yapıldığı otelden ayrıldı, havalimanına geçiyor.

trthaber.com

15 people are talking about this