Συμμορία ανηλίκων, λήστεψε 13χρονο έξω από σχολείο στον Χολαργο

Τέσσερις έφηβοι ακινητοποίησαν έναν 13χρονο και του έκλεψαν χρηματικό ποσό έξω από το σχολείο του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 13χρονος μόλις βγήκε από σχολείο της περιοχής, αντιλήφθηκε τους δράστες να τον ακολουθούν.

Τότε, απομακρύνθηκε τρέχοντας από το σημείο, με τους ανήλικους να τον καταδιώκουν.

Προκειμένου να τους αποφύγει μπήκε σε πολυκατοικία, όμως οι δράστες τον εγκλώβισαν και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, το οποίο μοιράστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια διέφυγαν.

Οι δράστες, ηλικίας από 14 έως 16 ετών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 13-6-2023 στο Χολαργό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (τρείς αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας από 14 έως 16 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 13-6-2023, 13χρονος ημεδαπός, ο οποίος μόλις είχε εξέλθει από σχολικό συγκρότημα στο Χολαργό, αντιλήφθηκε τους κατηγορούμενους να τον ακολουθούν.

Ο 13χρονος απομακρύνθηκε τρέχοντας από το σημείο, με τους κατηγορούμενους να τον καταδιώκουν.

Προκειμένου να τους αποφύγει εισήλθε σε πολυκατοικία, πλην όμως οι κατηγορούμενοι τον εγκλώβισαν και με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, το οποίο επιτόπου μοιράστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια διέφυγαν.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, εντόπισαν τους κατηγορούμενους στην ανωτέρω περιοχή και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού-Παπάγου όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.