Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Kαι δεύτερη αγωγή κατά του σταθμάρχη

Δικαστικά κατά του σταθμάρχη αναμένεται να κινηθεί ακόμη ένας επιβάτης του μοιραίου τρένου στα Τέμπη. Ένας 60χρονος θα καταθέσει, ειδικότερα, τη δεύτερη αγωγή υποστήριξης κατηγορίας κατά του σταθμάρχη για την τραγωδία, μέσω του δικηγόρου του, Θάνου Καρατσιώλη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 60χρονος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχοντας υποστεί κατάγματα, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν είναι σοβαρά τα τραύματά του, λογικά θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, ωστόσο έχει υποστεί και ένα σοκ ο γιος του, με τον οποίο επικοινωνώ», δήλωσε o κ. Καρατσιώλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αγωγή θα κατατεθεί με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης».

Η αγωγή θα αφορά τόσο στο ελληνικό δημόσιο, όσο και στην ιδιωτική εταιρεία «για αποζημίωση, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη, τα οποία ο 60χρονος έχασε λόγω της νοσηλείας του».

«Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση θα παίξει και το πόρισμα της επιτροπής που σύστησε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Θα το περιμένουμε αυτό το πόρισμα και στη συνέχεια θα κινηθούμε αναλόγως», υπογράμμισε o δικηγόρος.

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή υποστήριξης της κατηγορίας κατά του σταθμάρχη

Δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας κατά του σταθμάρχη Λάρισας και παντός άλλου υπευθύνου, υπέβαλε δικηγόρος 40χρονου τραυματία ο οποίος κατάφερε να επιζήσει από τη σφοδρή σύγκρουση των δυο τρένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές του κ. Μπαρτζώκη προκαλούν εντύπωση αφού ο ίδιος εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβαινόντων είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι το βράδυ του δυστυχήματος, «ο σταθμός έκδοσης εισιτηρίων της Λάρισας ήταν κλειστός κι όμως επιβιβάστηκαν άτομα στο τρένο από εκεί».

Είναι η πρώτη νομική ενέργεια από θύμα. Ο τραυματίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι. Σώθηκε καθώς πρόλαβε να πέσει στο πάτωμα και έπειτα κατάφερε να βγει από ένα σπασμένο τζαμί. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση.