Συγκλονιστική στιγμή στα Τέμπη: Τι είδε ο διασώστης της ΕΜΑΚ την στιγμή που πιάστηκε να κλαίει;

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ, Γιάννης Παπαγιαννάκης, είναι το κεντρικό πρόσωπο της φωτογραφίας από την τραγωδία στα Τέμπη, που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στις πρώτες σκληρές εικόνες που αντίκρισε φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας, αλλά και την συγκλονιστική φωτογραφία.

«Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας, ρούχα, καλλυντικά σκεπασμένα με αίμα και κομμάτια από τη σάρκα της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διασώστης σύμβολο στα Τέμπη: «Η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας μου»
Μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσε φτάνοντας στο σημείο και βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες και παραδέχτηκε ότι ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε, ήταν το χειροκρότημα των παιδιών που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.

Τη φωτογραφία που είχε γίνει viral είχε δημοσιεύσει η επίσημη σελίδα του Α.Σ ΠΑΟΚ στο Facebook γράφοντας στη λεζάντα: «Η συγκλονιστική φωτογραφία του δικού μας, Ιωάννη Παπαγιαννάκη, προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΜΑΚ. Μόνο περηφάνια για τον δικό μας “Ήρωα”».

Πυροσβέστες, διασώστες, δασοκομάντος, ΕΚΑΒ, αστυνομικοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος δίνοντας κυριολεκτικά την ψυχή τους αρχικά για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των τραυματιών και των υπολοίπων επιβατών και ακολούθως και επί μέρες για να ανασύρουν όλες τις σορούς και να απαντήσουν στα ερωτήματα των οικογενειών που περίμεναν με αγωνία τα νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.