Συγκλονιστική αρμτυρία για το μαχαίρωμα του δημάρχου Ελευσίνας….!

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων του δημαρχείου που έζησαν από κοντά την αιματηρή επίθεση με θύμα των δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά.
Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δέσποινα Οικονόμου περιγράφει τα συγκλονιστικά πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό, λέγοντας σύμφωνα με το usay.gr, ότι ο δήμαρχος αφού δέχθηκε την επίθεση άρχισε να καλεί σε βοήθεια βγαίνοντας στον διάδρομο.
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι ο 35χρονος δράστης της επίθεσης, έφυγε ατάραχος μετά το περιστατικό και πήγε να πιει καφέ σε καφετέρια επί της οδού Αθηνάς.

Το προφίλ του δράστη

Ο 35χρονος άνδρας εργαζόταν με 8μηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του δήμου και η σύμβαση του θα έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Όλοι τον περιγράφουν ως ένα μοναχικό άνθρωπο. Σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου ο δράστης φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα με την σχέση του, ενώ είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου.

Συγκλονισμένη η οικογένεια του δημάρχου

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δημάρχου βρέθηκε η οικογένειά του. «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τον ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω πολλά, μόνο ότι ελπίζω να πάνε όλα καλά», λέει στο Newpost η σύζυγός του. Όπωςενημέρωσε νωρίτερα, οι γιατροί την έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της, όμως η ίδια είναι ακόμα σοκαρισμένη.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στο γραφείο του από συμβασιούχο στην καθαριότητα, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, μίλησε στο star.gr.
Με… δύο λέξεις, ο κύριος Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του. «Είμαι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.
Ήρεμος και ψύχραιμος, παρά το σοκ που έζησε το πρωί της Δευτέρας, και το χειρουργείο που έκανε λίγο νωρίτερα, ο κύριος Τσουκαλάς δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο γεγονός. «Είμαι καλά, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω», τόνισε και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του Δήμου μέσω Facebook το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο Δήμος Ελευσίνας ευχαριστεί όλους για το ειλικρινές και θερμό ενδιαφέρον για το περιστατικό που συνέβη το πρωί στο Δημαρχείο.  Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσουκαλάς είναι καλά και συνέρχεται μετά τη φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών του Θριασίου Νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται. Επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της υγείας του Δημάρχου θα εκδίδονται από το Νοσοκομείο. Ο Δήμος Ελευσίνας επίσης θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη Διοίκηση και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Θριασίου Νοσοκομείου για την άμεση και εξαιρετική ανταπόκριση που επέδειξαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν ο απολυμένος συμβασιούχος επισκέφθηκε τον δήμαρχο, προκειμένου να του πει το πρόβλημά του. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, είχε άγριες διαθέσεις, καθώς έβγαλε μαχαίρικαι τραυμάτισε τον κ. Τσουκαλά στη γάμπα. 

Η αστυνομία ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησε στην περιοχή συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος είναι ελληνικής υπηκοότητας.