Στους ανίσχυρους στα play off του World Group 1 του Davis Cup η Ελλάδα

play off του World Group 1 του Davis Cup

Τους πιθανούς αντιπάλους της στα play off της πρώτης κατηγορίας έμαθε η Ελλάδα στο τένις.

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας τένις στο Davis Cup ολοκληρώθηκαν για το 2022 και από τα ξημερώματα έγιναν γνωστά τα δύο γκρουπ (ισχυροί και ανίσχυροι) που θα μπουν στην κλήρωση για τα play off του World Group I.

Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ανίσχυρους, ωστόσο θα πάει κατά ένα μεγάλο ποσοστό με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διεκδικήσει την παρουσία της στην κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2004.

Ο Τσιτσιπάς πέρα από το ότι θέλει να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να ανέβει σκαλοπάτι (δεν αρκεί βέβαια μόνο η δική του συνεισφορά, αλλά πρέπει να ανεβάσουν επίπεδο και οι άλλοι παίκτες), χρειάζεται την παρουσία του στην διοργάνωση καθώς είναι υποχρεωτική από την ITF για να έχεις δικαίωμα να πάρεις εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (υπάρχει πάντα και το σενάριο για wild card βέβαια και δύσκολα ο Στέφανος θα μείνει εκτός στο Παρίσι).

Στα πλέι-οφ του World Group I θα αγωνιστούν οι 12 ομάδες που ηττήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στους αγώνες του World Group I, καθώς και οι 12 ομάδες που κέρδισαν στους αγώνες του World Group II, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε 2 μεγάλα γκρουπ δυναμικότητας, βάσει κατάταξης της ITF.

Η Ελλάδα θα είναι στους ανίσχυρους και θα παίξει τον Μάρτιο του 2023 με έναν από το γκρουπ των ισχυρών.

Τα γκρουπ

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ιαπωνία
Εκουαδόρ
Βραζιλία
Ινδία
Ρουμανία
Ισραήλ
Μεξικό
Περού
Ουκρανία
Τουρκία
Πακιστάν
Νέα Ζηλανδία

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Λίβανος
Λιθουανία
Κινεζική Ταϊπέι
Σλοβενία
Δανία
Πολωνία
Λετονία
Ελλάδα
Βουλγαρία
Ιρλανδία
Κίνα
Ταϊλάνδη