Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσής μου από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, κάνει λόγο για στοχοποίησή του και συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του από «κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες» δηλώνοντας πρόθυμος να μιλήσει για ό,τι έγινε εφόσον οι αρμόδιοι θεσμοί επιληφθούν και κληθώ να καταθέσω».

Παράλληλα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι βραχυχρόνια υπάρχει δυνατότητα επίτευξης διπλάσιου ρυθμού ανάπτυξης από τον τρέχοντα του 1,9% ενώ χαρακτηρίζει εφικτή τη συμμετοχή της Ελλάδας σε νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η λέξη στοχοποίηση είναι δυστυχώς πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όχι για λόγους αντεκδίκησης αλλά για λόγους προστασίας του κράτους δικαίου. Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες, ηθικής εξόντωσης και “δολοφονίας χαρακτήρα” εμού, της συζύγου μου και των θυγατέρων μας, προκειμένου να εμποδιστώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας

«Άντεξα και προστάτευσα την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή είμαι απολύτως καθαρός, επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτα οι σκευωροί και χάρη στη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, από τους διευθυντές και το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος και από την ΕΚΤ. Κάποιος άλλος στη θέση μου ίσως να μην άντεχε και τότε οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω για ό,τι έγινε, εφόσον οι αρμόδιοι θεσμοί επιληφθούν και κληθώ να καταθέσω» προσθέτει.