“Στοπ” της Γαλλικής κυβέρνησης στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για Μασσαλία!

Η γαλλική κυβέρνηση φοβούμενη πιθανά επεισόδια στο «Βελοντρόμ» απαγόρευσε την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη Μασσαλία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Στοπ» στην παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στην Μασσαλία βάζει η γαλλική κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού χαρακτήρα υπό τον φόβο πιθανών επεισοδίων στο «Βελοντρόμ».

Φυσικά εδώ και καιρό η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία οπαδών εκτός έδρας, με την Γαλλία να έρχεται τώρα και να απαγορεύει με τον πιο επίσημο τρόπο την παρουσία σε όλη την πόλη.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ​​οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού,

απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρομικών, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας».

Μάλιστα οι Γάλλοι φοβούνται ότι μπορεί να δημιουργηθούν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και συμπληρώνουν χαρακτηριστικά:

οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού αποτελούν τακτικά πηγή διαταραχών της δημόσιας τάξης εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων από τους οπαδούς της ομάδας».